FAQ

Nee, het is juist andersom. Verwijderen van het roetfilter voorkomt juist motorschade, en zorgt voor minder brandstofgebruik.

Niet bij auto’s van vóór bouwjaar 2017!

Per 1 juli 2022 komt er een grote verandering. Vanaf die datum wordt het namelijk bij de APK verplicht om niet alleen de optische aanwezigheid van het roetfilter te controleren, maar ook de juiste werking van het roetfilter! Voor deze controle op de uitstoot van fijnstof maakt de APK-keurmeester gebruik van een ‘deeltjesteller’.

Deze verandering geldt voor auto’s vanaf 1 januari 2011. Bij auto’s van vóór 2012 wordt er bij de APK een test gedaan met de deeltjesteller. U mag uw roetfilter verwijderen en afmelden bij de RDW indien uw auto van vóór bouwjaar 2017 is . Na deze afmelding hoeft uw auto niet meer getest te worden met de deeltjesteller.

Het voorkomen van motorschade en van storingen en het besparen van brandstof.

Enkele voordelen zijn:

  • Aanzienlijke brandstofbesparing na het roetfilter verwijderen (tot wel 25%)
  • Geen onderhoudskosten meer na het roetfilter verwijderen
  • Geen motorschade door het roetfilter
  • Meer vermogen
  • HOGE KOSTENBESPARING

Ja, repareren of reinigen van het roetfilter is ook mogelijk.

Bij auto’s met een dieselmotor. Toegestaan bij personenauto’s van voor 1 januari 2017 en bedrijfsauto’s van voor 1 januari 2012.

Ja, als u een werkend roetfilter nodig heeft, dan plaatsen wij voor u een nieuw roetfilter in de behuizing, en we passen de motorsoftware aan zodat u geen storingen krijgt.

Per 1 Juli 2022 wordt bij auto’s vanaf bouwjaar 2011 gecontroleerd op de werking van het roetfilter. Indien het roetfilter niet aanwezig of onvoldoende werkend is dan mag het bij personenauto’s tot bouwjaar 2017 worden afgemeld bij de RDW. De werking zal dan niet meer worden gecontroleerd en u mag dan legaal rijden zonder werkend roetfilter en zelfs zonder roetfilter.

Hoeveel tijd het kost is afhankelijk van wat er precies moet gebeuren. Daarom werken wij uitsluitend op afspraak.

Hebt u uw auto laten tunen? Wij kunnen zorgen dat de tuning behouden blijft als we uw roetfilter terugplaatsen, verwijderen of reinigen!

Met onze speciale apparatuur zijn wij in staat om dit te verzorgen voor alle automerken!

Via contact kunt u ons altijd een berichtje sturen. Een afspraak maken? Bel even met 074-7002139.

Stel mij uw vraag!

×

Powered by WhatsApp Chat

× Hoe kan ik je helpen?