Het probleem dat EGR heet.

Wat is een EGR en wat doet het?

egrklepEen roetfilter wordt meestal gecombineerd met een EGR klep, die de uitlaatgassen recirculeert om de verbrandingstemperatuur te verlagen. Deze verlaging wordt bereikt doordat er een minder zuurstofrijk mengsel in de cilinders terechtkomt. Deze verlaagde uitlaatgastemperatuur zorgt voor een lager stikstofoxidengehalte wat op zijn beurt weer “goed” is voor het milieu.

De nadelen van een EGR klep

EGR vervuiling De EGR heeft echter ook een groot nadeel. Doordat er uitlaatgassen terug in de motor vloeien ontstaat er veel roetaanslag in de motor. Dit verlaagt de levensduur van de motor aanzienlijk! Ook loopt de motor minder soepel door sterke vervuiling. Vaak brengt de EGR hoge kosten met zich mee. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verhoogde brandstofverbruik door vervuiling (weerstand), hoge onderhoudskosten, maar ook de klep zelf die veel onderhoud vraagt.

EGR klep verwijderen

Wij kunnen voor u de EGR klep vakkundig en probleemloos verwijderen. Als u wil, kunnen we dit meteen combineren met het verwijderen van het roetfilter en/of met het beter inregelen van de software (tuning)!