Regelgeving roetfilters verwijderen

Onder bepaalde voorwaarden is het toegestaan om het door de fabrikant geplaatste roetfilter uit oudere dieselvoertuigen te verwijderen. U moet dit dan wel doorgeven aan de RDW.
De regels zijn ingewikkeld. Wij geven u graag advies. We hebben jarenlange ervaring met roetfilters in dieselauto’s van alle automerken.
Bel ons op 074 – 7002139 of vul het contactformulier in .

U mag het roetfilter alleen laten verwijderen bij:

• een personenauto of bus met een datum eerste toelating van vóór 1 januari 2017 en waarvan de uitstoot deeltjes (licht) is gemeten in g/km en een waarde heeft die kleiner of gelijk is aan 0,005 g/km of geen waarde heeft.

• een bedrijfsauto, kampeerwagen, gepantserd voertuig, ambulance, lijkwagen of een voor een rolstoel toegankelijk voertuig met een datum eerste toelating van vóór 1 januari 2012 en waarvan de uitstoot deeltjes (licht) is gemeten in g/km en en een waarde heeft die kleiner of gelijk is aan 0,005 g/km;

• een voertuig (zware bedrijfsauto) met een datum eerste toelating van vóór 31 december 2013, waarbij de milieuklasse de waarde 6 heeft en waarvan de uitstoot deeltjes (zwaar) is gemeten in g/kWh.

Wij hebben ruime ervaring met het verwijderen van roetfilters. Ook kunnen wij het roetfilter professioneel reinigen, repareren en natuurlijk vervangen. Wij combineren dit met het aanpassen van de software van de auto. Onze aanpassingen in de ECU (Engine Control Unit) maken dat u van storingen geen last meer zult hebben!
En wilt u een APK laten uitvoeren of chiptuning? Dan bent u bij ons ook aan het juiste adres. Met onze specialistische en geavanceerde apparatuur tunen wij met plezier uw auto, ongeacht het merk! Wij passen chiptuning toe op alle merken benzine- en dieselauto’s.

Meer weten? Via contact kunt u ons altijd een berichtje sturen. Een vraag of een afspraak maken? Bel even met 074-7002139.

monteur roetfilterverwijderen borne
Heeft u hulp nodig?:
  • Bel ons op 074-7002139
  • Mail ons op info@roetfilter-verwijderen.com
  • Of vul het contactformulier in