volkswagen polo rood roetfilterverwijderen

Roetfilter reinigen

Waarom is het reinigen van een roetfilter nodig en hoe werkt dat dan?

Functie van het roetfilter

Het roetfilter is gemonteerd in de uitlaat van uw auto om de roetdeeltjes die vrijkomen tijdens de verbranding in de motor op te vangen.

Uitleg werking roetfilter uitgebreid Borne

Het roetfilter is een soort steen met een ingang en een uitgang. De uitlaatgassen moeten door de poriën van de gangen heen om bij de uitgang te komen. De roetdeeltjes kunnen hier niet door heen en zullen dus achter blijven in het roetfilter. het resultaat: schone uitlaatgassen.

Zelfreinigende functie roetfilter (regenereren)

Een roetfilter kan een x aantal gram roet opnemen. Als het roetfilter verzadigd raakt wordt dit gemeten door de aanwezige druksensoren. Deze sturen een signaal naar de motorcomputer. De computer zal de zelfreinigende functie opstarten. De motor gaat nu extra brandstof inspuiten en het roetfilter opwarmen naar ongeveer 800 graden celsius. Hierdoor worden de roetdeeltjes verbrand en blijft er een as restant achter in het roetfilter. dit zelfreinigende proces wordt regenereren genoemd

Roetfilter reinigen

De computer berekent de hoeveelheid as in het roetfilter. Zodra de hoeveelheid as in het roetfilter (as-waarde of Soot) te hoog wordt zal de computer een signaal naar uw instrumentenpaneel sturen en u ziet dan een van onderstaande symbolen in uw scherm.

Waarschuwingslampje roetfilter

Het vermogen van uw auto kan gereduceerd worden om de motor tegen overbelasting te beschermen. Dit is een van de tekenen om uw roetfilter te laten reinigen. Hoog brandstofverbruik is ook een teken om aan uw roetfilter te denken.

Hoe werkt het roetfilter reinigen

Wij hebben hieronder in een tabel aangegeven wat de stappen zijn om uw roetfilter te laten reinigen. U kunt de keuze maken om uw roetfilter zelf te demonteren of de gehele klus aan ons over te laten.

  • Snel

    Zelfde dag retour garantie!

  • Vakkundig

    Kies de specialist en voorkom problemen achteraf

  • Goede prijs

    Beste prijs/kwaliteit verhouding

Hoe het roetfilter reinigen werkt…

Plan online uw afspraak of bel +31651824227

Wij demonteren uw roetfilter vakkundig

Wij controleren uw roetfilter op scheuren en beschadigingen

Het roetfilter wordt gebakken in onze speciale oven: 2 uur op ongeveer 800 graden

Wij openen uw roetfilter en reinigen het onder druk

Wij inspecteren nogmaals op scheuren en controleren de “gangen” met UV licht.

Wij lassen uw roetfilter vakkundig dicht en monteren uw roetfilter weer terug in uw auto.