Stijgend oliepeil audi

Helaas heeft Audi en met name de Audi A4 erg veel last van een stijgend oliepeil. Dit probleem kan erg veel kosten met zich mee brengen en wordt vaak door de dealer niet erkend. Vaak wordt de klant bij de garage vriendelijk verzocht om het nog even in de gaten te houden en als het oliepeil te hoog wordt een beetje olie uit het carter te tappen. Uiteraard is na deze handeling het peil weer op orde alleen is de olie nu wel verdund met brandstof en blijft het oliepeil nog steeds stijgen. Een ander vaak voorkomend probleem waar onze klanten vaak mee te maken krijgen is een toren hoge rekening voor het vernieuwen van de verstuivers. Helaas blijft het peil nog steeds stijgen en zijn de gemaakte kosten niet meer ongedaan te maken. Grote kans dat de oude verstuivers door de garage gewoon weer worden verkocht aan een andere klant, omdat de klant met het probleem van het stijgend oliepeil heeft aangegeven dat het probleem niet is verholpen(verstuivers waren dus nog goed).

Wat veroorzaakt dan het stijgend oliepeil?

Het stijgend oliepeil bij een Audi en met name de Audi a4 wordt veroorzaakt door het roetfilter. Het roetfilter raakt verstopt (dit wordt door de computer in de auto gesignaleerd door middel van 2 druksensoren).
Om het roetfilter te ontdoen van opgevangen roetdeeltjes wordt er brandstof ingespoten tijdens de uitlaatslag (hierbij staan de uitlaatkleppen open en komt de brandstof rechtstreeks in de uitlaat terecht). Deze ingespoten brandstof ontbrandt in de uitlaat, waardoor de temperatuur van het roetfilter kan oplopen tot wel 900 graden. Bij deze hoge temperaturen verbranden de roetdeeltjes en is het filter weer “schoon”. Dit proces wordt regeneratie genoemd. Helaas kan het filter niet 100% worden schoongebrand en blijven tijdens de regeneratie as deeltjes in het roetfilter achter. Na een x aantal keren regenereren raakt het roetfilter helaas onherstelbaar verstopt en blijft de auto proberen om te regenereren! Soms zelfs al bij lage motortemperatuur. Doordat de Audi en vooral de Audi A4 nu blijft regenereren wordt er een dusdanige hoeveelheid extra brandstof ingespoten dat een deel van de brandstof niet ontbrandt en in de cilinders achterblijft. Deze brandstof vloeit tussen de cilinders en de zuigers het oliecarter in en veroorzaakt een verhoogd oliepeil.

Wat te doen bij een stijgend oliepeil?

Als het roetfilter verzadigd is kan het worden vervangen door een nieuwe, maar dit brengt vaak hoge kosten met zich mee. Hierbij kunnen de kosten oplopen tot wel €1500,- / €2000,- en krijgt u helaas onherroepelijk op termijn dezelfde problemen/kosten weer als het filter opnieuw verzadigd is.

Wij bieden u de oplossing, waarbij wij het roetfilter volledig verwijderen. Hierbij verwijderen wij zowel het fysieke als het softwarematige gedeelte van het roetfilter. Door deze permanente oplossing bent u voor altijd verzekerd dat u geen problemen meer ondervindt met het roetfilter, omdat het er simpelweg niet meer is. Uw auto voldoet nu nog steeds aan de uitstootnorm en zelfs voor de APK is het geen enkel probleem.
Bent u overtuigd?
Wacht dan niet langer en bel ons even op 074-7002139 of stuur ons een bericht via de contactpagina.

Problemen veroorzaakt door het roetfilter:

  • Stijgend oliepeil
  • Hoog brandstofverbruik
  • Veel onderhoudskosten
  • Slecht lopende motor
  • Kans op een op hol slaande motor

EXTRA’S

Wij kunnen in combinatie met het verwijderen van het roetfilter meteen de prestaties van uw Audi verbeteren en uw brandstofverbruik verlagen door Chiptuning! Vraag naar de mogelijkheden en de prijzen.
Ook EGR verwijderen kan meteen worden uitgevoerd, als u wil.
Een vraag stellen of een afspraak maken? Bel even met 074 -7002139 of stuur ons een berichtje via de contactpagina.