Roetfilter verwijderen Ford

Een roetfilter van de Ford bestaat uit een keramisch element in een metalen behuizing. Een roetfilter is meestal voorzien van druksensoren. In het keramische roetfilter-element zitten kleine doorgangen welke om en om zijn afgesloten. De uitlaatgassen gaan door het filter naar een 2e kanaal,terwijl de roetdeeltjes achterblijven. Na verloop van tijd zit het filter vol en zal de computer, die aangestuurd wordt door de druksensoren op het filter, de motor laten regenereren. Regenereren is het inspuiten van extra brandstof om de temperatuur in het filter dusdanig op te laten lopen dat de roetdeeltjes verbranden. Dit gebeurt bij een temperatuur van ongeveer 600 graden celcius. Hierdoor is het filter weer “schoon” en kan er weer een tijdje worden gereden. Om de verbrandingstemperatuur van roetdeeltjes in het filter te verlagen wordt meestal een extra vloeistof in het filter gespoten.

Nadelen van regenereren

Per regeneratiecyclus kan het filter niet voor 100% worden schoongebrand en blijven er dus nog asdeeltjes in het roetfilter achter. Na een x aantal keren regenereren raakt het roetfilter dus helaas onherstelbaar verstopt. Toch blijft de auto proberen om te regenereren! Soms zelfs al bij lage motortemperatuur.
Uw auto verbruikt dan erg veel brandstof door de extra inspuitingen. Het regenereren helpt niet meer want het roetfilter is onherstelbaar verstopt en bovendien is het slecht voor de motor.

Ook blijft u storingsmeldingen krijgen. Laat in dat geval het roetfilter bij ons verwijderen.

Waarom het roetfilter van de Ford verwijderd moet worden:

  • Voorkomen van motorschade
  • Minder brandstofverbruik door regeneratie
  • Minder onderhoudskosten
  • Minder storingsgevoelig

Hoge kosten en veel problemen zijn het gevolg!

Een Ford zonder roetfilter:

Als u besluit om het roetfilter uit uw Ford te laten verwijderen dan profiteert u van de volgende voordelen: op de eerste plaats een aanzienlijke brandstofbesparing, geen onderhoudskosten, geen motorschade meer door het roetfilter, meer vermogen wat samengenomen tot een kostenbesparing kan leiden.  Bent u overtuigd maak dan snel een afspraak!
Bel even met 074-7002139 of vul het contactformulier in!