Roetfilter verwijderen Volvo

Een roetfilter bestaat uit een keramisch element in een metalen behuizing. Een roetfilter is meestal voorzien van druksensoren. In het keramische roetfilter-element zitten kleine doorgangen die om en om zijn afgesloten. De uitlaatgassen gaan door het filter naar een 2e kanaal, terwijl de roetdeeltjes achterblijven. Na verloop van tijd zit het filter vol en zal de computer, die aangestuurd wordt door de druksensoren op het filter, de motor laten regenereren.
Regenereren is het inspuiten van extra brandstof om de temperatuur in het filter dusdanig op te laten lopen dat de roetdeeltjes verbranden. Dit gebeurt bij een temperatuur van ongeveer 600 graden celcius. Hierdoor is het filter weer “schoon” en kan er weer een tijdje worden gereden. Om de verbrandingstemperatuur van roetdeeltjes in het filter te verlagen wordt meestal een extra vloeistof in het filter gespoten.

Nadelen roetfilter Volvo:

 1.  De asdeeltjes van het verbrande roet kunnen niet door de filterkanalen
 2.  Een deel van de ingespoten brandstof komt in de olie terecht.
 3.  Het filter raakt onherstelbaar verstopt
 4. Verhoogd brandstofverbruik door inspuiting

Waarom een roetfilter van de Volvo verwijderen:

 • Voorkomen van motorschade
 • Minder brandstofverbruik door regeneratie
 • Minder onderhoudskosten
 • Minder storingsgevoelig

Een Volvo zonder roetfilter kent de volgende voordelen:

 • Aanzienlijke brandstofbesparing ( tot wel 25%)
 • Geen onderhoudskosten meer
 • Geen motorschade door het roetfilter
 • Meer vermogen
 • Kostenbesparing

Roetfilter verwijderen!!

Door onze ruime ervaring en professionele apparatuur, dat behoort tot de absolute top, zijn wij in staat om de EGR en het roetfilter te verwijderen op een vakkundige manier. Beide worden door ons uitgeschakeld in de ECU (Engine Control Unit), waardoor er geen storingen ontstaan. Het verwijderen van beide componenten levert geen problemen op voor de APK en zal u veel kosten besparen.
Een roetfilter kost rond de €900,= euro excl. montage en een EGR klep brengt veel schade aan de motor toe door het recirculeren van de uitlaatgassen in de motor. De fora op Internet staan vol met verhalen van bestuurders die meerdere malen bij de dealer hebben gestaan met verschillende problemen. Dit varieert van stotteren bij het accelereren tot het op hol slaan van de motor. Doordat wij beide componenten professioneel verwijderen zijn de problemen opgelost en komen  deze ook niet meer terug. De kosten voor het verwijderen van de EGR en het roetfilter zijn aanzienlijk lager dan reparatie bij de dealer!
Ook kunnen wij deze removal combineren met chiptuning, waardoor u nog meer rijplezier zal ervaren.

Wij werken onder andere met CMD (de nummer één in chiptuning/removal) en beschikken over professioneel diagnoseapparatuur zoals VCDS voor de vag-groep. Wij kunnen diagnose uitvoeren voor elk merk/type en zullen u voorzien van een complete uitdraai van eventuele foutmeldingen.