Stijgend oliepeil Audi

Helaas heeft Audi en met name de Audi A4 erg veel last van een stijgend oliepeil. Dit probleem kan erg veel kosten met zich mee brengen en wordt vaak door de dealer niet erkend. Vaak wordt de klant bij de garage vriendelijk verzocht om het nog even in de gaten te houden en als het oliepeil te hoog wordt een beetje olie uit het carter te tappen. Uiteraard is na deze handeling het peil weer op orde, maar is de olie nu wel verdund met brandstof. Ook blijft het oliepeil nog steeds stijgen.
Een ander vaak voorkomend probleem waar Audibezitters vaak mee te maken krijgen is een torenhoge rekening voor het vernieuwen van de verstuivers. Ook daarna komt het helaas vaak voor dat het oliepeil nog steeds blijft stijgen. De gemaakte kosten zijn niet meer ongedaan te maken. Grote kans dat de oude verstuivers door de garage gewoon weer worden verkocht aan een andere klant, omdat de klant met het probleem van het stijgend oliepeil heeft aangegeven dat het probleem niet is verholpen(verstuivers waren dus nog goed).

Wat veroorzaakt dan wél het stijgend oliepeil?

Het stijgend oliepeil bij een Audi en met name de Audi a4 wordt veroorzaakt door het roetfilter. Het roetfilter raakt langzaam aan verstopt. Dit wordt door de computer in de auto gesignaleerd door middel van 2 druksensoren. Om het roetfilter te ontdoen van opgevangen roetdeeltjes wordt er brandstof ingespoten tijdens de uitlaatslag (hierbij staan de uitlaatkleppen open en komt de brandstof rechtstreeks in de uitlaat terecht). Deze ingespoten brandstof ontbrandt in de uitlaat, waardoor de temperatuur van het roetfilter kan oplopen tot wel 900 graden. Bij deze hoge temperaturen verbranden de roetdeeltjes en is het filter weer “schoon”. Dit proces wordt regeneratie genoemd. Helaas kan het filter niet 100% worden schoongebrand en blijven tijdens de regeneratie as deeltjes in het roetfilter achter. Na een x aantal keren regenereren raakt het roetfilter onherstelbaar verstopt. Helaas blijft de auto voortdurend het proces van regenereren herhalen. Soms zelfs al bij lage motortemperatuur. Dit is dus helemaal niet goed voor de auto, en ook niet voor het milieu. Al dat inspuiten van extra brandstof zorgt dat een deel van de brandstof niet ontbrandt en in de cilinders achterblijft. Deze brandstof vloeit tussen de cilinders en de zuigers het oliecarter in en veroorzaakt een verhoogd oliepeil.

Wat te doen bij een stijgend oliepeil?

Als het roetfilter verzadigd is kan dit worden vervangen door een nieuw filter, maar dit brengt vaak hoge kosten met zich mee. Hierbij kunnen de kosten oplopen tot wel €1500,- / €2000,- en krijgt u onherroepelijk dezelfde problemen/kosten weer als het filter opnieuw verzadigd is.

Wij bieden u de oplossing, waarbij wij het roetfilter volledig verwijderen. Hierbij verwijderen wij zowel het fysieke als het softwarematige gedeelte van het roetfilter. Door deze permanente oplossing bent u voor altijd verzekerd dat u geen problemen meer ondervindt met het roetfilter, omdat het filter er simpelweg niet meer is. Uw auto voldoet nu nog steeds aan de uitstootnorm en zelfs voor de APK is het geen enkel probleem.
Bent u overtuigd?
Wacht dan niet langer en bel ons even op 074-7002139 of stuur ons een bericht via de contactpagina.

Problemen veroorzaakt door het roetfilter:

1. Stijgend oliepeil

2. Hoog brandstofverbruik

3. Veel onderhoudskosten

4. Slecht lopende motor

5. Zwart rokende uitlaat (niet altijd)

6. Kans op een op hol slaande motor

EXTRA’S

In combinatie met het roetfilter verwijderen kunnen wij ook de EGR-klep verwijderen. We hebben ook veel expertise in chiptuning. Chiptuning is het optimaliseren van de software die de motorcomponenten aanstuurt.
Wij beschikken over de juiste apparatuur en kennis om al deze ingrepen vakkundig uit te voeren bij uw voertuig.
En natuurlijk bent u voordeliger uit wanneer u deze aanpassingen in éen keer bestelt!
Via contact kunt u ons altijd een berichtje sturen. Een vraag of een afspraak maken? Bel even met 074-7002139.