Stijgend oliepeil Volvo

Helaas heeft Volvo en met name de Volvo v50 erg veel last van een stijgend oliepeil. Dit probleem kan erg veel kosten met zich mee brengen en wordt vaak door de dealer niet erkend. Vaak wordt de klant bij de garage vriendelijk verzocht om het nog even in de gaten te houden en als het oliepeil te hoog wordt een beetje olie uit het carter te tappen. Uiteraard is na deze handeling het peil weer op orde. Maar de olie is nu wel verdund met brandstof. Ook blijft het oliepeil nog steeds stijgen. Een ander vaak voorkomend probleem voor Volvo diesel rijders is een torenhoge rekening voor het vernieuwen van de verstuivers. Helaas blijft het oliepeil ook daarna nog steeds stijgen en zijn de gemaakte kosten niet meer ongedaan te maken. Grote kans dat de oude verstuivers door de garage gewoon weer worden verkocht aan een andere klant, omdat de klant met het probleem van het stijgend oliepeil heeft aangegeven dat het probleem niet is verholpen (verstuivers waren dus nog goed).

Wat veroorzaakt dan wél het stijgend oliepeil?

Het stijgend oliepeil bij een Volvo en met name de V50 wordt veroorzaakt door het roetfilter. Het roetfilter raakt langzaam maar zeker verstopt (dit wordt door de computer gesignaleerd door middel van 2 druksensoren). Om het roetfilter te ontdoen van opgevangen roetdeeltjes wordt er brandstof ingespoten tijdens de uitlaatslag (hierbij staan de uitlaatkleppen open en komt de brandstof rechtstreeks in de uitlaat terecht). Deze ingespoten brandstof ontbrandt dan in de uitlaat, waardoor de temperatuur van het roetfilter kan oplopen tot wel 900 graden. Bij deze hoge temperaturen verbranden de roetdeeltjes en is het filter weer “schoon”. Dit proces wordt regeneratie genoemd. Helaas kan het filter niet 100% worden schoongebrand en ook blijven tijdens de regeneratie asdeeltjes in het roetfilter achter. Na een x aantal keren regenereren raakt het roetfilter onherstelbaar verstopt en blijft de Volvo brandstof inspuiten (regenereren), Soms zelfs al bij lage motortemperatuur. Doordat de Volvo en vooral de v50 nu blijft regenereren wordt er een dusdanige hoeveelheid extra brandstof ingespoten dat een deel van de brandstof niet meer ontbrandt en in de cilinders achter blijft. Deze brandstof vloeit tussen de cilinders en de zuigers het oliecarter in en veroorzaakt een verhoogd oliepeil.

Wat te doen bij een stijgend oliepeil?

Als het roetfilter verzadigd is kan het worden vervangen door een nieuw filter, maar dit brengt vaak hoge kosten met zich mee. Hierbij kunnen de kosten oplopen tot wel €1500,- / €2000,- en krijgt u onherroepelijk dezelfde problemen/kosten weer als het filter opnieuw verzadigd is.

Wij bieden u de oplossing, waarbij wij het roetfilter volledig verwijderen. Hierbij verwijderen wij zowel het fysieke als het softwarematige gedeelte van het roetfilter. Door deze permanente oplossing bent u voor altijd verzekerd dat u geen problemen meer ondervindt met het roetfilter, omdat het er simpelweg niet meer is. Uw auto voldoet nu nog steeds aan de uitstootnorm en zelfs voor de APK is het geen enkel probleem.

WIJ VERWIJDEREN UW ROETFILTER VOOR EEN EERLIJKE PRIJS! KIJK EVEN OP ONZE PRIJSLIJST OF BEL METEEN 074-7002139.

Problemen veroorzaakt door het roetfilter:

1. Stijgend oliepeil

2. Hoog brandstofverbruik

3. Veel onderhoudskosten

4. Slecht lopende motor

5. Zwart rokende uitlaat (niet altijd)

6. Kans op een op hol slaande motor

EXTRA’S

In combinatie met het roetfilter verwijderen kunnen wij ook de EGR-klep verwijderen. We hebben ook veel expertise in chiptuning. Chiptuning is het optimaliseren van de software die de motorcomponenten aanstuurt.
Wij beschikken over de juiste apparatuur en kennis om al deze ingrepen vakkundig uit te voeren bij uw voertuig.
En natuurlijk bent u voordeliger uit wanneer u deze aanpassingen in éen keer bestelt!